Як народжуються ємоції

Перегляд виставки

 
1551249кп чз 
159.942      
Д 25

Девід, Сьюзен  Емоційна спритність. Як почати радіти змінам і отримувати задоволення від роботи та життя. -Харків: Клуб Cімейного Дозвілля, 2018. -288 с

Вивчаючи емоції протягом 20 років, Сьюзен Девід дійшла висновку, що ні розум, ні тип особистості не визначають успіх. Його визначають наші емоції, а точніше - вміння їх контролювати. Саме це авторка називає "Емоційною спритністю". Внутрішній спокій, вміння розуміти собі допомагає не тільки почуватися впевнено у будь- якій ситуації, а й бути успішним на роботі, в особистому житті, у творчості. Авторка впевнена, що вміння підлаштовуватися під мінливий світ подій дозволяє уникнути стресів, негативних думань та почуттів і впевнено рухатися вперед. Ця книжка допоможе вам зрозуміти природу своїх емоцій, навчитися жити з ними у злагоді. Ви нарешті знайдете підхід до опанування своїх переживань, будете отримувати задоволення від спілкування й досягати своїх цілей.

 
1551269кп чз 
159.942    
Б 25

Барретт Фельдман, Ліза  Як народжуються емоції. -Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. -479 с.

Ви колись думали про те, що таке емоції? Чому дотепний жарт викликає сміх, а скоєна помилка — почуття прикрості? Що відбувається всередині нас, коли по обличчю течуть сльози або коли очі розширюються від здивування? Ще з часів Аристотеля загальноприйнятою є думка про те, що емоції виникають автоматично й неконтрольовано, вони ніби «вшиті» в нас. Але Ліза Барретт доводить, що це не так. Її дослідження, яке спирається на найновіші наукові докази, розвінчує застарілі уявлення про природу емоцій і показує: емоції конструюються в нашій свідомості за певними зразками, набутими в результаті світопізнання. «Вони [емоції] реальні в тому самому розумінні, в якому реальні гроші», — робить несподіване порівняння дослідниця. Інтригує? Так, це справжня наукова революція!

 
1551623кп чз 
159.923.2    
Р 82

Рубін, Ґретхен Крафт  Проект Щастя. -Львів: Вид-во Старого Лева, 2017. -362 с

Одного дощового дня в міському автобусі Ґретхен Рубін запитувала себе: «Чого я хочу від життя?». І зрозуміла, що передовсім хоче бути щасливою. Так незвично було роздумувати над щастям, але вона вирішила присвятити цілий рік Проекту Щастя, який змінить її життя. І дійшла простої істини: працюючи над собою щодня, згідно плану, ви маленькими кроками наблизитеся до своїх мрій, здобудете на цьому шляху впевненість у собі, підтримку і визнання близьких вам людей. «Проект Щастя» — це книга ідей, яка синтезує тисячолітню мудрість та наукові дослідження, практичні поради та безцінний досвід жінки, яка, схоже, зрозуміла, що маленькі життєві зміни приводять за собою великі. От лише кожному варто вирішувати, що саме обрати і записати у свій проект, аби, зреалізувавши його, відчути себе по-справжньому щасливим.

 
1551687кп чз 
159.922.1-055.2      
К 17

Каллан, Джеймі Кет  Бонжур, щастя! Як отримувати радість від життя. -К.: КМ-БУКС, 2018. -255 с

Ця книжка - дарунок жінкам усього світу. У ній автор прагнула показати прості шляхи збереження власного стилю, натхнення та енергетики, додавши трохи французької joie de vivre. В цій книжці безліч відомостей про родину, суспільство, роботу, кохання, шлюб, старіння і проблеми зі здоров'ям, а також про тонкощі щоденного життя, шопінг, про прості радощі життя.

 
1554170кп чз   
171.023.34   
А 37

Айраксинен, Тимо.  Щастя. Відверте і чітке бачення щастя і того, чому у нас його немає. -Львів: Вид-во Анетти Антоненко; К.: Ніка-Центр, 2017. -208 с

Таке звичне на перший погляд, мало не буденне поняття, як “щастя”, якщо зазирнути глибше, видається не надто й простим. Кожен, хто наважиться з’ясувати його зміст, ризикує опинитися в глухому куті парадоксів. Дороговказом на шляху розв’язання цієї проблеми стане книжка фінського філософа Тимо Айраксинена з майже однойменною назвою. Людина — це машина, змайстрована для пошуку щастя, нічого іншого вона по суті своїй і не вміє. Усі людські дії та рішення можна розцінювати як пошуки щастя. Чи належить насолода до теми щастя, чи стоїть одинцем? Чи щастя — питання етики і добрі й доброчесні люди — щасливі? А суспільство? Чи живемо ми в країні щастя? Відповіді на ці та безліч подібних запитань містяться в цій книжці.

 
ф1569961кп чз   
159.923.2
Г 91

Грушевська, Славоміра Анна Шкіль Барбара Дар дна. Як повернутись до щастя. -Харків: Фоліо, 2019. -346 с

Впродовж багатьох років роботи психологом авторка заглиблюється у людські кризи і страждання, щоб підібрати до них ключа, який приведе до позитивних змін у чиємусь житті. Завдяки досвіду і знанням допомагає багатьом людям, що опинились у складних життєвих обставинах. Певного дня на її шляху трапляється Люція – безробітна, з великим вантажем тяжких переживань і проблем, що вони поволі, але неухильно тягнуть її на ДНО (аж до спроби самогубства). Люція проявляє цілковитий спротив щодо всіх форм пропонованої підтримки і психотерапії. Незважаючи на залучення авторкою своїх найближчих друзів та їхніх героїчних спроб допомогти, життя Люції прямує до катастрофи, а в ній самій наростає злостивість, викликана безсиллям.

 
1573841кп чз 
159.942    
Л 55

Лівін, Марк Полудьонний Ілля Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях. -2-ге вид.. -Київ: Наш формат, 2021. -262 с

Якщо ви переживали схоже й не могли втямити, у чому річ — ця книжка для вас. У ній журналіст Марк Лівін і психотерапевт Ілля Полудьонний простими словами розповідають про емоції та почуття. Вони вчать розшифровувати повідомлення, що приходять у чат із самим собою: «Ти вже кілька днів сумуєш. Зверни на це увагу». Або: «Здається, ти заздриш другові, який знайшов нову роботу. Може, тобі теж час щось змінити?». Структурно книжка складається з 20 розділів. Кожен присвячується окремому почуттю чи емоції: злості, заздрості, образі, сорому, самотності тощо. Автори популярно викладають теорію, пояснюють теми на прикладах із власного життя, діляться вправами для пропрацювання. 

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека