Віртуальна виставка «Книжковий світ фентезі та магії»

Перегляд виставки

 
1492193кп хр чз 
84(4УКР)6-44
Д 99

Дяченко, Марина. Мідний король [Текст] : роман / М. Дяченко, С. Дяченко. - Харків : Фоліо, 2008. - 476 с.

«Мідний король» - епічна сага Марини та Сергій Дяченків, дія якої відбувається у світі, описаному в романі «Варан». Світ цей жорстокий і непередбачуваний: у печерах мешкають дракони, небо патрулюють вершники на величезних птахах, а магічні зверуїни - чотириногі люди - здійснюють правосуддя. І невідомо, що сталося б з хлопчиськом-рабом Развіяром, якби одного разу божевільний старий не навчив його простого заклинання: «Мідний король, Мідний король! Візьми, що мені дорого, дай, що мені треба!» І він отримує особливий Дар, що позволяє звернутися до Мідного короля. Але що це - Дар або Прокляття? Чи зможе Дар допомогти Развіяру знайти щастя, чи Прокляття заволодіє його душею, адже Мідний король ненаситний?

 
1573503кп чз 
821.111-32(082)
Л 52

Лети або тремти [Текст] : збірка = Flight or Fright : stories / ред.: С. Кінг, Б. Вінсент; пер. з англ. Є. Даскал. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 348 с.

«Пані та панове! Говорить командир корабля...»

Народжений повзати (чи ходити) літати не зможе? Заперечую. Небо давно перетворилося на надземну трасу, якою щодня сновигають сотні рейсів. Борти літаків заповнені пасажирами, яким довелося вирішити — летіти або тремтіти. І ніхто не хоче думати про те, що на висоті кількох тисяч кілометрів від матінки-землі може статися будь-що.

В історіях, надрукованих у виданні, ви зустрінетеся з усім — від ґремліна, що влаштувався на крилі «боїнга-727», до невидимих чудовиськ, котрі живуть високо над хмарами. Ви дізнаєтесь про подорожі в часі й літаки-привиди. А головне — переживете ті дванадцять секунд максимальної небезпеки, коли найгірші речі, які можуть трапитися високо в повітрі, насправді трапляються. Переживете клаустрофобію, боягузтво, жах і миті хоробрості. І навіть якщо ви в безпеці на землі, вам, можливо, захочеться надійно і міцно пристебнутися. Адже прогулянка буде бурхливою...

 
1523169кп чз 
821.161.2 '06-31
Д 99

Дяченко, Марина Юріївна. Мігрант [Текст] : роман / М. Ю. Дяченко, С. С. Дяченко; пер. Я. Житін. - Харків : Фоліо, 2012. - 348 с.

«Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті – він мігрував з Землі. Два останні роки його життя вилучено в якості оплати за візу, тому Андрій не пам`ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Рая, в який потрапив Андрій, наповзає тінь…

Роман «Мігрант» продовжує цикл «Метаморфози», але при цьому являє самостійний твір. Також до книги увійшли повість «Електрик» і оповідання «Самум» »

 
1549996кп чз 
821.111'06-312.9
Т 52

Толкін, Джон Роналд Руел. Сильмариліон [Текст] : [роман] / Дж. Р. Р. Толкін ; за заг. ред. К. Р. Толкіна, пер. К. Оніщук, пер. віршів: О. О'Лір, Н. Федорак, літ. ред.: Н. Федорак, О. Фешовець, конс.: Л. Рудницький, О. Фешовець. - 3-є опрац. вид. - Львів : Астролябія, 2015. - 576 с.

«Ця книга — легендарна провісниця Володаря Перснів — пропонує цілісну міфологічну історію майстерно вифантазуваного, але такого реалістичного світу Середзем’я. Стрункий і взаємопов’язаний кодекс, у якому йдеться про епічну боротьбу між добром і злом, становлять окремі твори: Айнуліндале — міф про Творення світу, про виникнення Зла та причини Падіння; Валаквента — картина ієрархії божественних сил, зображення їхньої вдачі та ролі у Творінні; Квента Сильмариліон — історія повстання Феанора та його роду проти богів, вигнання повстанців із Валінору та їхнє повернення до Середзем’я, а також безнадійної, незважаючи на жертовну мужність, війни з великим Ворогом за Сильмарили — досконалі коштовності, що їх виготовив Феанор, а викрав Морґот; Акаллабет розповідає про падіння великого острівного королівства Нуменор наприкінці Другої Епохи, а розповідь Про Персні Влади подає короткий огляд величних подій Третьої Епохи, насамперед — перебіг Війни за Перстень.»

 
1571765кп чз 
821.111'06-312.9
К 82

Крісто, Александра. Зруйнувати королівство [Текст] = To Kill a Kingdom / А. Крісто ; пер. з англ. Я. Лимар. - Харків : Віват, 2020. - 368 с.

«Принцеса Ліра — найнебезпечніша вбивця посеред морської безодні. Серця сімнадцяти юнаків — трофеї, завдяки яким її шанують в утробі моря. Коли вона раптом убиває одну із сирен, її мати, королева морів, перетворює Ліру на істоту, яку зневажає найбільше, — на людину. Щоб знову стати русалкою, Ліра повинна здобути для матері серце принца Еліана, мисливця за сиренами. Принц вважає океан домівкою, попри те що він спадкоємець одного з найвпливовіших королівств у світі. Для нього полювання на русалок — це обов’язок. Але, рятуючи молоду жінку в морі, Еліан і гадки не має, хто вона насправді. Ліра обіцяє допомогти йому остаточно винищити сирен, та чи може він їй довіряти? Хто з них стане переможцем у цій битві?

Книжка не залишить байдужим нікого — ані романтичного шукача пригод, ні вдумливого поціновувача оповідей про зростання людської душі.»

 
1548525кп чз 
821.162.1'06-312.9
С 19

Сапковський, Анджей. Відьмак. Сезон гроз [Текст] : роман / А. Сапковський. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 352 с.

«Відьмак, Ґеральт із Рівії продовжує свою боротьбу. У королівстві Керак на нього чекають нові випробування. Зараз він – мисливець за чудовиськами, якого найняли для вбивства. Після знищення чергової небезпечної потвори, троє вдягнених у чорне мосьпанів арештовують Ґеральта. Тепер і він у біді: його позбавили двох відьмацьких мечів. Він змушений докласти усіх зусиль, аби повернути зброю…

Руда чародійка Литта Нейд, відома як Корал, зваблює Ґеральта, у них починається бурхливий роман. Але кохана Йеннефер, з якою він стільки пройшов, не дає забути про себе… Інтриги королів і магів продовжуються: гримить грім, бушують грози, історія йде далі…

Магія Анджея Сапковського — у його вмінні з ліризмом і сарказмом створити уявний світ, кожен з мешканців якого, кожне місце і кожна подія настільки нагадують нам світ реальний, сучасний, що відірватися від книжок неможливо. Саме тому героїчна сага про відьмака посідає четверте місце за накладами у Польщі, нагороджена преміями імені Януша Зайделя, преміями SFinks, а 2010 року Анджей Сапковський отримав почесну нагороду Європейського співтовариства наукової фантастики EuroCon «Ґранд Майстер».»

 
1492023кп хр чз 
84(4ВЕЛ)6-44
П 88

Пуллман, Філіп. Магічний ніж [Текст] / пер. С. Савченко. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2008. - 351 с.

«Відважна Ліра Белаква та її деймон Пантелеймон із крижаного Свальбарда потрапляють у моторошний світ Чітаґацце. Це дивне місто, заселене Марищами, у якому зовсім немає дорослих… Тепер Ліра та її новий друг Віллі повинні разом пройти небезпечний шлях і розкрити страшну таємницю.»

 
1562006кп хр чз 
821.111`06-312.9
Т 52

Толкін, Джон Рональд Руел. Сказання з Небезпечного Королівства [Текст] / Дж. Р. Р. Толкін; пер. з англ.: К. Оніщук, О'Лір. - 3-тє вид. - Львів : Астролябія, 2018. - 384 с.

«Це найповніше зібрання знаменитих коротких оповідей Дж. Р. Р. Толкіна. П’ять історій, написаних так само майстерно та вишукано, як і улюблений багатьма «Гобіт», витворюють дивовижний світ, який не хочеться покидати: іграшковий песик Роверандом, подорожуючи на Місяць та в морські глибини, знаходить нових друзів і вчиться не ображати чарівників; Фермер Джайлз із Гема, ненароком прогнавши лихого велетня, змушений удавати зі себе героя і ставати до бою з драконом; у Пригодах Тома Бомбадила йдеться про фантастичні мандри старого веселуна та про знайомства з гобітами, принцесами, ґномами і тролями; Ковалю з Великого Вуттона випало проковтнути чарівну зірку, яка стає його перепусткою у Дивокрай; а Листок пана Дрібнички — це все, що залишилося у цьому світі від досконалого дерева маленького художника, котрого, як і всіх нас, чекала довга неуникненна подорож. Ці історії доповнено есеєм «Про чарівні історії», де викладено теоретичні засади творчості славетного автора «Володаря Перснів»»

 
1552611кп чз 
821.111(73)'06-31
А 76

Апдайк, Джон. Іствікські відьми [Текст] : роман / Д Апдайк; пер. з англ. Б. Превір. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 384 с.

«Життя в містечку Іствік розплановане на сто, а то й двісті років уперед. У цій тихій гавані вже давно не відбувалося нічого цікавого. Троє подруг — Александра, Джейн і Зукі — збираються щочетверга, щоб якось розважитися. Після чергових посиденьок у місті з’являється таємничий і надзвичайно спокусливий чоловік із дивним ім’ям Дерріл Ван Горн. Він здобуває прихильність подруг і… навчає магії, адже виявляє їхні потужні здібності. Та одного разу вони вирішують покинути Дерріла. Він присягається помститися їм… Проте жоден чоловік не в змозі протистояти жінці. А надто коли їх троє. І вони — відьми.»

 
ф1569385кп чз 
398.43(=161.2)
К 67

Корній, Дара. Чарівні істоти українського міфу. Домашні духи [Текст] / Д. Корній; худож. А. Канкава. - Харків : Віват, 2021. - 352 с.

«Книжка «Чарівні істоти українського міфу: домашні духи» поведе вас у дивовижний і самобутній світ українських вірувань. Гортаючи її сторінки, ви дізнаєтесь про поважного домовика, надійного захисника роду, познайомитесь із добрим покутнім, який нашепче вам своє благословення, зазирнете на гостину до справедливого хлівника, який доброму господареві в усьому сприяє, а ледацюг карає. ...»

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека