Стратегія успішного виховання дитини

Перегляд виставки

 
1569470кп чз 
159.922.7:37.018.1
Р 18

Райшер, Еріка. Супербатьки. 75 успішних стратегій виховання [Текст] / Е. Райшер ; пер. з англ. Т. Заволоко. - Київ : КМ-БУКС, 2020. - 208 с.

«Супербатьки» — повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил. У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження, припинення дії, винагорода, тренування емоцій. Загалом мета цього видання — допомогти вам створити сімейне життя своєї мрії. Для сучасних батьків, які постійно прагнуть до самовдосконалення.»

 
1569373кп чз 
37.035
К 61

Коломоєць, Сергій. Патріотичне виховання: теорія і практика [Текст] / С. Коломоєць, С. Пєтков, О. Притула. - К. : Професіонал, 2020. - 224 с.

«У книзі розглядаються питання, що пов’язані із створенням та діяльністю різнопланових, але разом з тим, однаково спрямованих на патріотичне виховання підліткових та молодіжних організацій. Варіативність у підходах до формування та організації діяльності подібних об’єднаннь, які пропонують автори посібника, дають читачу можливість обрати для себе більш прийнятний особисто варіант, спробувати реалізувати на практиці уже здобутий авторами досвід. 

В посібнику доводиться необхідність розвитку позашкільного виховання молоді у вигляді молодіжних організацій, напрямками діяльності яких є всебічний розвиток особистості і сприяння розбудові демократичного суспільства в Україні. В праці розглянуто ряд проблем, пов’язаних з організацією молодіжних та підлітково-молодіжних патріотичного товариств та організацій і їх вплив на формування особистості.

Робота, підготовлена на основі сучасної законодавчої бази та системного аналізу багатолітнього історичного досвіду українського народу, стане у нагоді керівникам молодіжних організацій, шкільним організаторам, працівникам військкоматів, викладачам та студентам педагогічних та юридичних факультетів, а також всім, хто не байдужий до майбутнього нашої держави.»

 
1573599кп чз 
37.018.1
Л 55

Лібер, Рон. Як говорити з дітьми про гроші [Текст] / Р. Лібер ; пер. з англ.: А. Ящук, К. Мужановський. - Київ : Наш формат, 2019. - 192 с.

«Розмовляти з дітьми про гроші — для багатьох батьків це незручна або закрита тема. Ми або боїмося, що виростимо закоренілих матеріалістів, або просто соромимося говорити відверто. Але фінансова грамотність — це дуже потрібна навичка в житті не тільки дорослої людини, а й підлітка. Крім того, за допомогою цих розмов можна прищепити дитині цінності, які вийдуть далеко за межі матеріальних стосунків, — щедрість, дбайливість, допитливість, терпіння й ощадливість. У якому віці говорити про гроші? Як визначити й пояснити, що таке «забагато» або «достатньо»? 

 
1569350кп чз 
159.922.7:37.018.1
К 39

Кілбі, Елізабет. Розблоковане батьківство. Як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформаційних технологій [Текст] / Е. Кілбі; пер. з англ. Р. Ладохіна. - Київ : КМ-БУКС, 2019. - 248 с.

«В останнє десятиліття комп’ютери перетворилися на невід’ємну частину повсякденного життя, заполонивши не лише заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасні дітлахи практично від народження починають користуватися досягненнями новітніх технологій — комп’ютерами, планшетами, айфонами тощо. Однак як це може позначитися на їхньому здоров’ї та розвитку? На які небезпеки наражає? А чи дає використання комп’ютерів якісь переваги дітям дошкільного та раннього шкільного віку?

Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши розумну і дуже корисну книжку британського психолога, доктора наук Елізабет Кілбі. Автор висвітлює тему не лише як досвідчений фахівець, а й як мати трьох дітей, яка добре знає, про що говорить.»

 
1568320кп чз 
37.018.1
П 18

Паркер, Майкл. Розмови з дітьми на складні теми [Текст] / М. Паркер. - К. : Сварог, 2020. - 174 с.

«У цій книжці ви знайдете сто п’ять тем, які варто обговорити з підлітками 10-15 років, щоб прищепити ним прийняті у вашій батьківщині і суспільстві цінності і розвинути звичку думати. Від життєвих питань (що означає «справжній друг»; можна скачувати фільми в Інтернеті?) – до найскладніших (потрібна нам смертна кара?). Майкл Паркер впевнений, що хороше освіта – це лише частина хорошого виховання. Не менш важливо з дитинства привчати людини міркувати над етичними дилемами. Але робити це краще без моралей, у грі і захоплюючому діалозі на рівних, щоб дитина сама приходила до вірних висновків. Ця книга-шпаргалка допоможе вам тактовно і легко обговорювати з вашим дитиною відносини, любов і секс, норми та закони суспільства, екологію та майбутнє нашої планети, поняття справедливості, етику брехні та правди. Читайте, суперечте, обговорюйте, але не повчайте!»

 
1568359кп чз 
37.018.1
К 47

Клауд, Генрі. Як виховати чудову дитину? Як допомогти дитині в формуванні справжнього характеру. Всім батькам, які віддають своє серце вихованню чудових дітей [Текст] / Г. Клауд, Д. Таунсенд. - К. : Сварог, 2020. - 230 с.

«Кожна дитина індивідуальна, але найголовніше, що можуть батьки зробити для дитини - це виховати в ній характер.
Характер - це сума здібностей вашої дитини, які дозволяють їй справлятися з життям. Батьки більше за інших впливають на формування характеру. Саме вони допомагають розвинути шість найважливіших якостей:
•  вміння спілкуватися з людьми
•  почуття відповідальності
•  почуття реальності
•  наявність твердих моральних принципів
•  розвинути таланти та здібності
•  закласти основи духовного життя дитини
Автори дають поради батькам дітей різного віку: дошкільник та підліток по-різному сприймають одні й ті ж істини. Книга дає надію: в якому б віці ви не взялися за формування характеру дитини, при добре налагодженому контакті з нею - це можливо.»

 
1548697кп чз 
37.018
Т 32

Темплар, Річард. Правила батьківства [Текст] : 109 порад - мільйон щасливих дітей! / Р. Темплар. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 287 с.

«Існує безліч способів, як погано виховати дитину... Втім, є чимало й таких, які допоможуть виростити самостійну та щасливу особистість. Книга Річарда Темплара «Правила батьківства» — той самий путівник по дитячому вихованню, якого могло не вистачати у вашій сімейній бібліотеці. Під його обкладинкою — 109 порад батькам, які поставили собі за мету будувати гармонійні відносини з дітьми, а в перспективі навіть отримати від них подяку.

За допомогою коротких та містких заміток, автор розповідає про правила поведінки, постановку пріоритетів та психологію дітей різного віку, а також підкаже рішення багатьох непростих дилем, часто виникають між батьками та дітьми.»

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека