«Мистецтво спілкування»

Перегляд виставки

 
1572655кп чз 
159.923.019.4
Е 69

Еріксон, Томас. В оточенні психопатів, або Як уникнути маніпуляцій з боку інших [Текст] / Т. Еріксон; пер. зі швед. М. Яковлєва. - Харків : Фоліо, 2021. - 250 с. - Бібліогр.: с. 250-251.

«Шведський журналіст і письменник, психолог із соціальних комунікацій Томас Еріксон став усесвітньо відомим після виходу книги «В оточенні ідіотів». Автор винайшов свою модель поділу людей на психологічні типи,  на чотири кольори за логікою поведінки і темпераментом.
Проте є люди, яких не можна віднести до жодного типу. Йдеться про психопатів, з якими потрібно поводитися вкрай обережно.

Нова книга Томаса Еріксона дає відповіді на питання: що твориться в голові психопата і чим він відрізняється від інших людей; як «вирахувати» психопата; як захиститися від його маніпуляцій?
Звичайно, не кожен психопат є божевільним серійним убивцею. Але більшість  з них — серед нас: у вашому районі, на роботі або навіть у вашій родині. Настав час раз і назавжди дізнатися, як вони маніпулюють вами, — поки не стало надто пізно!»

 
1568157кп чз 
808.51
Б 82

Борґ, Джеймс. Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування [Текст] / Дж. Борґ ; пер. з англ. Н. Лазаревич. - Х. : Фабула : Ранок, 2020. - 303 с.

«Бізнес-тренер Джеймс Борґ, відомий своїми відкриттями в галузях спілкування, особистісного розвитку, мови тіла та «контролю мислення», пропонує прості і дієві поради для кожної людини. Його методика допоможе змінити спосіб мислення і поведінку в особистому житті й на роботі, зробить життя цікавішим, насиченішим і позбавить зайвого стресу, а ваші навички спілкування сягнуть геть нового рівня.»

 
1568552кп чз 
808.5(075)
К 56

Ковалів, Борис. Мистецтво слова [Текст] / Б. Ковалів. - Репр. вид. - К. : Центр учбової літератури, 2020. - 111 с.

«У роботі викладено базові знання з техніки й виразності мови як основних елементів мистецтва живого слова. Посібник створювався в умовах майже повної відсутності літератури з цієї теми, тому він призначений для широкого кола читачів, від акторів, декламаторів, співаків до педагогів, студентів і учнів.»

 
1572577кп чз 
159.923.2
Б 25

Барнс, Анна. Як бути спокійним [Текст] / А. Барнс; пер. з англ. А. Бірічева. - Харків: Фабула: Ранок, 2019. - 160 с.

«У швидкому та неспокійному сучасному світі усім нам було б корисно трошки збавити темп та приділити хоч невелику частку уваги собі. Викладені методи розслаблення тіла й розуму, прийоми боротьби зі стресами й внутрішньою напругою стануть вам у нагоді на шляху до спокою й душевної рівноваги. Безліч корисних порад, цікавих ідей і дієвих заходів, які зібрані в книжці «Як бути спокійним», допоможуть відчути себе підготовленим до зустрічі зі світом, повним різних несподіванок.»

 
1572589кп чз 
159.923.2
Г 60

Голдінг, Софі. Як залишатися позитивним і визволити свого внутрішнього оптиміста [Текст] / С. Голдінг; пер. з англ. М. Козиренко. - Харків : Ранок : Фабула, 2020. - 160 с.

Софі Ґолдінг переконана, що наше життя залежить від наших думок, а отже, позитивне мислення притягує добрих людей і радісні події. Цим варто скористатися! Ця книжка — своєрідний путівник, який навчить кожного помічати все хороше навколо себе і створювати світ, сповнений позитиву. Тут є поради від авторки, «рецепти» гарного настрою, висловлення відомих людей, а ще — неймовірні яскраві ілюстрації.

 
1572579кп чз 
159.923.2
Б 25

Барнс, Анна. Як бути стійким [Текст] / А. Барнс; пер. з англ. М. Козиренко. - Харків: Ранок: Фабула, 2020. - 160 с.

Хочемо ми цього чи ні, але зовнішній світ впливає на наше життя. Інколи залишає приємні подарунки, а інколи закидує проблемами. Ця книжка допоможе вам протистояти негативу, що ззовні проникає в наш затишний і спокійний внутрішній простір. Авторка зібрала дієві поради, мотиваційні цитати і яскраві ілюстрації, щоб показати, як залишатися стійким до життєвих негод.

 
1572573кп чз 
159.923.2
Б 25

Барнс, Анна. Як бути впевненим у собі [Текст] / А. Барнс; пер. з англ. А. Бірічева. - Харків: Ранок : Фабула, 2021. - 160 с.

Упевненість не виникає сама по собі і потрібен час для того, щоб виховати її. Якщо у вас не завжди виходить почуватися спокійним та врівноваженим, ця книжка — те, що вам треба. Нескладні поради, мотивуючі висловлювання й думки відомих людей, що зібрані на сторінках цієї книжки, дадуть шанс здолати будь-які перешкоди й виховати впевненість у собі.

 
1472424кп чз 
88.53я73
М 82

Москаленко, Валентина Володимирівна. Психологія соціального впливу [Текст] : навчальний посібник / В. В. Москаленко. - К. : Центр учбової літератури, 2007. - 448 с.

В посібнику викладено основні відомості, що розкривають природу соціального впливу у всій різноманітності виявлень: в ситуації впливу людини на людину, соціального тиску групи на людину, впливу натовпу на людину. Велику увагу в посібнику приділено засобам та технікам, які використовуються з метою впливу на людину. Зміст, що викладено в розділах посібника, розкривається на основі новітніх досягнень сучасної соціально-психологічної науки. Теоретичний матеріал ілюструється прикладами, описами експериментів, в ньому є тестовий матеріал, вправи, поради, рекомендовано літературу до кожного розділу. Навчальний посібник може бути корисним не тільки для студентів і аспірантів. Знання, що викладено в книзі, можуть бути корисними і у повсякденному житті кожної людини, допоможуть людям успішніше здійснювати вплив і бути більш компетентними членами свого середовища, набути навичок виявлення спрямованих проти них небажаних соціальних впливів, однаково як і засобів опору.

 
1551625кп чз 
159.9
К 48

Клейнман, Пол. Психологія 101. Факти, теорія, статистика, тести й таке іншe! [Текст] / П. Клейнман; пер. з англ. Ю. Кузьменко. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 240 с.

Коротко про найголовніше, зрозуміло про надскладне, захопливо про професійне! Книга-бестселер американського журналіста, блогера та письменника Пола Клейнмана подарує неймовірне задоволення й познайомить у науково-популярній формі з основами психологічних концепцій та експериментів і з маловідомими фактами з життя видатних учених-психологів. Долучіться до таємниць пам’яті та несвідомого, інтелекту та емоцій, дізнайтеся про типи та причини психологічних розладів та сучасні методи їхнього лікування й про те, що ж таке когнітивний дисонанс, гештальтпсихологія та теорія особистісних рис.
 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека