|
КулінаріяСмачного Детальніше ознайомитися із журналами, можна у відділі періодики за адресою: пр. Д. Яворницього, 18 Журнал "Жінка" Березень 2021 Східний ТУРТ з куркою та мигдалем
Вам потрібні для листкового тіста з коріандром: 250 г борошна + 50 г для посипки робочої поверхні 150 г вершкового масла + 30 г для змащування форми
5 г солі 120-150 мл холодної води 1 ст. л. меленого коріандру 1 жовток (для змащування виробу). Для начинки: 1.Приготувати тісто. У глибоку миску просіяти борошно і перемішати із сіллю та коріандром. Вливаючи тонкою цівкою воду, вимісити гладке однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю і дати розстоятися в холодильнику ЗО хв. Вершкове масло нарізати шматочками, щоб розм’якло. Кальцоне піперада сіль, перець за смаком 1. Приготувати тісто. Дріжджі розім’яти, у чашці
залити теплою водою і перемішати. У глибоку миску просіяти борошно із сіллю,
додати посічену зелень. Влити воду з дріжджами та, вливаючи тонкою цівкою
оливкову олію, вимісити гладке однорідне тісто. Тісто викласти на посипану борошном
робочу поверхню і розділити на 4 рівні частини. З кожної сформувати кулю.
Накрити тісто чистою тканинною серветкою і залишити підходити за кімнатної
температури на 1 год. ЗО хв.
2. Приготувати
начинку. Для піперади перці нарізати тонкими смужками. Цибулю нарізати тонкими
півкільцями й обсмажувати у сотейника на оливковій олії (50 мл) 10 хв. Додати
нарізаний перець, присипати цукром і чебрецем, посолити, поперчити і готувати
15 хв., регулярно помішуючи.
3. Приготувати
яйця пашот. У невелику чашку розбити 1 яйце. У каструлі довести до кипіння 1,5
л води з оцтом. Зменшити вогонь до мінімуму, за допомогою столової ложки
зробити у центрі каструлі воронку й акуратно влити в неї яйце. Варити яйце 3
хв., акуратно підбираючи білок, що розтікається ложкою. Готове яйце викласти
на паперовий рушник. Так само приготувати решту яєць.
4.
5. Кальцоне
вийняти з духовки, розрізати кожен по центру і викласти у розріз яйце-пашот.
Випікати вироби з яйцями ще 3 хв. Готові кальцоне перекласти на тарілки. Яйця надрізати
тонким ножем, за бажання поперчити. Подавати гарячими. Для начинки:Тарталетки з крем-брюле і малиною.
Для пісочного тіста з фісташками:280 г борошна + ЗО гдля посипки робочої поверхні 1 яйце 1 жовток 150 г вершкового масла + 20 г для змащування формочок 150 г цукру 90 г обчищених несолених фісташок сіль 4 жовтки 300 мл вершків 80 г цукру 250 г свіжої малини (чи інших ягід) 80 г коричневого цукру 1. Приготувати
тісто. Фісташки обчистити від лушпиння та подрібнити блендером. Вершкове
масло розм’якшити за кімнатної температури і збити з цукром на пишну масу.
Підмішати борошно, мелені фісташки і дрібку солі, додати яйце, жовток і руками
вимісити гладке однорідне тісто. (Якщо надто щільне, додати 1-2 ст. л. холодної
води.)
2. Сформувати з тіста кулю, загорнути її у харчову
плівку і помістити у холодильник мінімум на 3 год. Тісто вийняти з
холодильника і дати йому відлежатись за кімнатної температури 20 хв.
3. На посипаній борошном робочій поверхні
розкачати тісто у пласт завтовшки бл. З мм і вистелити ним змащені маслом
формочки, зробивши бортики. Тісто у формочках часто наколоти виделкою і
помістити у морозильну камеру на ЗО хв.
4. Духовку розігріти до 180°С і випікати основи тарталеток
15 хв. Готовим основам дати охолонути за кімнатної температури
й акуратно вийняти їх із формочок на вистелений пергаментом лист. Температуру
духовки зменшити до 150°С.
5. Жовтки розтерти з цукром добіла і продовжувати збивати, вливаючи тонкою
цівкою вершки. Ягоди промити, обсушити і розкласти по основах тарталеток. Вилити на ягоди жовтково-вершкову
суміш і випікати вироби
25-30 хв. Готовим тарталеткам дати
повністю охолонути. Перед подаванням
присипати тарталеткикоричневим
цукром і поставити під гарячий
гриль духовки на 2-3 хв.
Бріоші
з посипкою праліне
Для тіста: 300 г борошна + 50 г для посипки робочої поверхні 3 яйця 12 г свіжих пекарських дріжджів 125 г вершкового масла 30 г цукру 5 г солі 50 мл молока + 3 ст. л. для змащування виробів 8 шматочків шоколаду з горішками чи праліне Для посипки праліне: 1 білок 100 г цукрової пудри 90 г меленого мигдалю, обсмаженого у цукрі. 1.Приготувати тісто. Молоко нагріти. Дріжджі розім’яти і залити теплим молоком. Масло розм’якшити. Борошно просіяти у глибоку миску, додати сіль і цукор. В окремому посуді розбовтати яйця і підмішати у борошняну суміш. Влити молоко з дріжджами і, додаючи порціями масло, руками вимісити до отримання гладкого однорідного тіста. 2. Сформувати з тіста кулю, накрити її чистою тканинною серветкою і залишити підходити за кімнатної температури на 2 год. Тісто має збільшитись у об’ємі в 1,5 рази. Тісто викласти на посипану борошном робочу поверхню, добре обім’яти, накрити чистою тканинною серветкою і залишити підходити ще на 2 год. Потім тісто обім’яти, руками розтягнути у прямокутний пласт завтовшки бл. 5 см, перекласти у форму відповідного розміру, накрити харчовою плівкою і покласти у холодильник на ЗО хв. 3. Приготувати посипку праліне. Білок збити з цукровою пудрою, додати мигдаль і добре перемішати. Охололе тісто викласти на робочу поверхню, обім’яти руками, розділити на 8 рівних частин і з кожної сформувати кулю. Всередину кожної вкласти шматочок шоколаду. Вироби відсадити на вистелений пергаментом лист, накрити тканинною серветкою і залишити підходити за кімнатної температури на 30-45 хв. 4. Духовку нагріти до 150°С. Кулінарним пензлем змастити вироби молоком і білковою масою з праліне. Випікати бріоші 45 хв. і дати їмохолонути на кондитерській решітці ЗО хв. |
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua |
Copyright © 2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека |
|